-->

Bart De Wever met de grond gelijk gemaakt: “Machteloze man”

Bart De Wever met de grond gelijk gemaakt: “Machteloze man”
Vrijdag 2 Oktober 2020 - 19:00   I   Foto: ATV   I  

Bart De Wever haalde eerder al hard uit naar de nieuwe Vivaldi-regering. Vooral Egbert Lachaert (Open VLD) moet het ontgelden. "Egbert Lachaert heeft paarsgeel getorpedeerd door achter onze rug met de groenen te gaan praten", aldus De Wever.

Vincent Van Quickenborne neemt het op voor zijn Open VLD-collega. "Wat ik hier vooral onthou en zie, is een machteloze man”, zegt Van Quickenborne in ‘Terzake’. "Het punt is dat je een meerderheid moet hebben in dit land - 76 zetels op 150 - om iets te kunnen doen." Volgens Van Quickenborne heeft De Wever de kansen van zijn eigen formatiepoging zelf de nek omgewrongen door uit te halen naar zijn eventuele liberale partners.

"Dat is net de stijlbreuk tussen deze regering en wat hij daar zegt”, aldus de nieuwe minister van Justitie. “De manier waarop hij telkens opnieuw uithaalt naar andere mensen is van een ander tijdperk. Dat is niet de manier waarop wij het willen doen. Ook al ben je van een andere partij, je moet je met elkaar kunnen verzoenen. Dat kan hij niet. En als je niet kan verzoenen, dan kan je niet bouwen."

TAGS  I  Bart De Wever  I  Vincent Van Quickenborne  I  Vivaldi