Donald Trump, die zelf besmet is met corona, doet absurde uitspraak over het virus Buitenland
Buitenland

Donald Trump, die zelf besmet is met corona, doet absurde uitspraak over het virus

Donald Trump, die zelf besmet is met corona, doet absurde uitspraak over het virus

Donald Trump heeft COVID-19 vandaag opnieuw vergeleken een gewone griep. De Amerikaanse president werd pas zelf nog enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus.

"Het griepseizoen staat voor de deur! Veel mensen, soms meer dan 100.000, sterven ondanks het vaccin elk jaar aan de griep", aldus Trump op Twitter. "Gaan we ons land afsluiten? Nee, we hebben geleerd om er mee te leven, juist zoals we leren te leven met COVID-19, die in de meeste populaties veel minder dodelijk is!!!"

In de Verenigde Staten zijn sinds de uitbraak van het coronavirus al meer dan 210.000 mensen bezweken aan COVID-19. Trump heeft de ziekte al meerdere keren vergeleken met de griep, vooral aan het begin van de pandemie. Hij beweerde ook al dat het sterftecijfer van COVID-19 lager is dan bij de griep - die jaarlijks 25.000 tot 30.000 Amerikanen het leven kost - en bij verschillende gelegenheden zei hij dat het coronavirus op een dag gewoon zou verdwijnen.

Afgelopen vrijdag raakte bekend dat Trump zelf ook besmet was geraakt met het coronavirus. Het staatshoofd werd opgenomen in het ziekenhuis en mocht dat gisteravond weer verlaten. Vlak voor zijn terugkeer naar het Witte Huis riep de president zijn landgenoten in een tweet ook al op om niet bang te zijn van het coronavirus.

Populair

Laatste nieuws