Nieuw onderzoek wijst uit: dit is wat de Belgen écht willen tijdens de coronacrisis Royalty
Royalty

Nieuw onderzoek wijst uit: dit is wat de Belgen écht willen tijdens de coronacrisis

Nieuw onderzoek wijst uit: dit is wat de Belgen écht willen tijdens de coronacrisis

Nog meer dan voor de zomer hechten bezoekers van events belang aan de coronamaatregelen. Zeven op de tien Belgen geven aan niet naar een evenement te gaan als het dragen van een mondmasker niet verplicht is. Dat blijkt vrijdag uit de tweede bevraging van het expertisecentrum Publieke Impact van de Karel de Grote Hogeschool bij 1.000 Belgen.

In juni vond al een eerste bevraging plaats bij bezoekers van events. Uit de nieuwe resultaten blijkt nu dat Belgen de maatregelen op events absoluut noodzakelijk vinden. Mondmaskers zijn voor steeds meer eventbezoekers een basisvoorwaarde om events bij te wonen.

Bijna 80 procent gaat niet naar een event als het personeel geen mondmasker draagt, terwijl dat in juni nog maar 63 procent was. Zeven op de tien bezoekers (68 procent) gaan niet als mondmaskers voor bezoekers geen verplichting zijn, in juni was dat nog maar 48 procent.

Social distancing

"Ook de social distancing op events is voor bezoekers belangrijk", zegt onderzoeker Jolien Vangeel. "Ze vinden dit nog belangrijker dan voor de zomer. Op dit moment beschouwt bijna 80 procent van de bezoekers social distancing als een voorwaarde om events te bezoeken. Trouwens, de meeste bezoekers over alle leeftijdscategorieën heen vinden dit, ook twintigers en dertigers."

Maar liefst twee derde van de bezoekers (63 procent) mist het vandaag om naar events te gaan. De vraag en vooral het verlangen naar meer en veilige events is groot. Onderzoeker Jolien Vangeel benadrukt dat organisatoren dus best blijven plannen en organiseren en dat op een veilige manier, want dit is wat de bezoekers echt willen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws