Minderjarig meisje verkracht tijdens Aalst Carnaval, ouders boos op politie Royalty
Royalty

Minderjarig meisje verkracht tijdens Aalst Carnaval, ouders boos op politie

Minderjarig meisje verkracht tijdens Aalst Carnaval, ouders boos op politie

Een minderjarig meisje is in de nacht van maandag op dinsdag verkracht tijdens Aalst Carnaval. De ouders van het slachtoffer zijn bovendien boos over de manier waarop de politie met het incident is omgegaan.

“Wij konden onze ogen niet geloven toen we het persbericht van de politie en de stad Aalst lazen waarin stond dat ook de tweede carnavalsnacht zogezegd goed verlopen was. Leg dat maar eens uit aan onze dochter!”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Het meisje was maandagavond voor de tweede avond op rij naar de Hopmarkt in Aalst vertrokken om Carnaval te vieren met haar vriendinnen. “Omstreeks 2 uur ‘s nachts ging ze even weg uit het feestgedruis omdat ze dringend moest plassen”, zegt de moeder van het meisje.

"Het kind was direct volledig in shock"

“Ze zakte af naar het Keizersplein, waar de toiletten stonden. Maar plotseling werd ze brutaal meegesleurd in een inhammetje waar een man zich aan haar heeft vergrepen. Het kind was direct volledig in shock. Ze wist hoegenaamd niet wat haar overkwam.”

Toen ze hen kon verwittigen, snelden haar vriendinnen haar tegemoet. Het bleek om een gemaskerde man te gaan, met blanke huidskleur. Meer kon het meisje niet zien.

"In de steek gelaten"

"Men had onze dochter en haar vriendinnen net ondervraagd”, zegt de vader van het meisje. “Maar mijn vrouw en ik moesten geen verklaring afleggen, laat staan iets ondertekenen. Dat vonden we bijzonder eigenaardig." Ze moeten pas donderdag terug voor een tweede verhoor en dat vinden ze te laat. De ouders voelen zich naar eigen zeggen in de steek gelaten.

Bij de politie van Aalst verdedigt men zich. Volgens hen is de procedure correct verlopen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws