Erika Vlieghe heeft haar familie slecht nieuws te melden: “Leuk is dat zeker niet” Royalty
Royalty

Erika Vlieghe heeft haar familie slecht nieuws te melden: “Leuk is dat zeker niet”

Erika Vlieghe heeft haar familie slecht nieuws te melden: “Leuk is dat zeker niet”

Veel mensen vrezen dat ze Kerstmis niet met hun familie zullen kunnen vieren. Volgens Erika Vlieghe is deze vrees gegrond.

De bevolking heeft zich de voorbije maanden al in heel wat bochten gewrongen in de strijd tegen het coronavirus. Denk maar aan de strenge, maar belangrijke maatregelen die we met z’n allen moeten volgen, of de lockdown die ons het leven zuur maakte. En dan zit de belangrijkste periode van het jaar – voor veel mensen dan toch – er nog aan te komen: de eindejaarsperiode.

“Als ik eerlijk ben, weten we niet of het normaal gaat kunnen”, zegt Erika Vlieghe op RTL-TVI over het vieren van een normale kerst. Ook de voormalige voorzitster van de GEES kan nog niets met zekerheid afspreken met haar familie. “Met mijn familie bekijk ik het dag per dag."

Alternatieven

Zo is zij misschien van plan om op een alternatieve manier kerst te vieren. “Het zou bijvoorbeeld in kleinere groepjes kunnen”, aldus Vlieghe. “Is dat leuk? Neen. Willen we dat? Neen. Maar we zullen creatief moeten zijn. We zullen als samenleving alternatieven moeten zoeken om de situatie niet nog veel erger te maken dan ze nu al is."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws