AA Gent zet STVV makkelijk opzij en stoot door naar kwartfinales Sport

AA Gent zet STVV makkelijk opzij en stoot door naar kwartfinales

AA Gent heeft zich vlot geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. De Buffalo's wonnen met 1-3 op het veld van Sint-Truiden, dat in een dipje zit.

STVV verliest niet gauw op kunstgras, maar Gent bleek in de beker toch een maatje te groot. Omwille van de moeizame resultaten in de competitie zet Gent alles op de beker en voorlopig met succes. Kort voor de rust scoorde Jean-Luc Dompé tegen zijn ex-club de 0-1.

De thuisploeg probeerde in de tweede helft de druk op te voeren, maar liep tegen een nieuwe kater aan. Na een voorzet van uitblinker Dompé scoorde Yaremchuk. Niet veel later zorgde Dompé zelf voor de 0-3. De wedstrijd was meteen beslist. De eerredder van Yohan Boli kwam te laat.