Trekt Roberto Martinez Anderlecht-spelers voor? “Het is altijd zo geweest” Sport
Sport

Trekt Roberto Martinez Anderlecht-spelers voor? “Het is altijd zo geweest”

Trekt Roberto Martinez Anderlecht-spelers voor? “Het is altijd zo geweest”

Roberto Martinez kreeg tijdens en na Engeland-België flink wat kritiek te verduren omdat hij Yari Verschaeren liet invallen. Verschaeren kreeg de voorkeur op onder meer Hans Vanaken en Leandro Trossard en dat schoot bij de kijkers in het verkeerde keelgat.

Heel wat kijkers suggereerden dat Martinez de spelers van Anderlecht voortrekt. Eerder waren er ook al de verrassende selecties van onder meer Landry Dimata en Elias Cobbaut. Trekt Martinez de spelers van RSCA écht voor? Het Nieuwsblad ging op zoek naar antwoorden.

Volgens gewezen bondscoach Paul Van Himst is het altijd zo geweest dat supporters van Belgische topclubs kritiek hebben als er geen of weinig spelers van hun ploeg bij de selectie van de nationale ploeg zitten. “Martinez is een buitenlander, hij heeft er geen enkel belang bij spelers van Anderlecht voor te trekken”, zegt Van Himst in Het Nieuwsblad.

"Rivaliteit tussen Vlamingen en Franstaligen"

“Vroeger speelde die discussie wel. Maar dat waren dan vaak Franstalige journalisten die vonden dat er te weinig spelers van Standard werden geselecteerd. Terwijl de reden vaak tactisch was. Standard speelde met een libero, Anderlecht in een 4-2-4. De Rode Duivels speelden vaker in het systeem van Anderlecht.”

Ook Walter Meeuws denkt niet dat Anderlecht-spelers een streepje voor hebben bij Martinez. “Toen ik bij Standard speelde, had ik nooit de indruk dat de spelers van Anderlecht werden voorgetrokken”, zegt Meeuws. “Ook toen ik bij Club zat, had ik dat gevoel niet. Wat wel speelde, was de rivaliteit tussen Vlamingen en Franstaligen. Onder meer toen ik bondscoach was. Toen werd Enzo Scifo bijvoorbeeld tegen Marc Degryse uitgespeeld.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws