Alexander De Croo kondigt verstrengde maatregelen aan Politiek
Politiek

Alexander De Croo kondigt verstrengde maatregelen aan

Alexander De Croo kondigt verstrengde maatregelen aan

Niet geheel onverwacht heeft premier Alexander De Croo in de Kamer bevestigd dat er nieuwe maatregelen aangekondigd zullen worden. Dat zal vrijdag gebeuren.

"Ik moet niemand overtuigen van het feit dat de situatie bijzonder ernstig is", aldus De Croo. "De besmettingen gaan absoluut exponentieel de hoogte in. Men staat op een kantelpunt, men staat op het punt om te kijken of men de reguliere zorg moet uitstellen. De ziekenhuizen zitten in fase 1a, waarbij men 25 procent van de bedden vrijhoudt voor covid-19-patiënten. In Brussel zit men al een stap verder, in fase 1b, met 50 procent covid-bedden."

"We hebben vorige week al een reeks nieuwe maatregelen aangekondigd en toegelicht. We kunnen hopen dat die de groei zullen afremmen", citeert De Standaard de premier. "Maar er zal nog altijd een stijging te zien zijn in de cijfers. Daarom ben ik ervan overtuigend dat bijkomende maatregelen vereist zijn. Morgen komt het Overlegcomité daarom samen om maatregelen te nemen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws