Regering houdt met ‘code zwart’ nog een slag onder de arm: “Het horrorscenario” Politiek
Politiek

Regering houdt met ‘code zwart’ nog een slag onder de arm: “Het horrorscenario”

Regering houdt met ‘code zwart’ nog een slag onder de arm: “Het horrorscenario”

Vrijdagnamiddag zit het Overlegcomité van de regeringen samen om de huidige coronacijfers te bespreken. Nieuwe en strengere maatregelen lijken onvermijdelijk.

De cijfers in ons land kleuren bloedrood, en dus zullen de regels die nog maar een week van kracht zijn, alweer moeten worden aangepast. Niveau 4 lijkt dus te worden zullen aangekondigd: dan mogen we ieder nog één ‘knuffelcontact’ hebben, en zal er de horeca een sluitingsuur óf een volledige sluiting worden opgelegd. De invoeging van een nachtklok zou ook op tafel liggen.

Maar dat is nog niet de laatste stap die genomen kan worden wat betreft maatregelen. Zo heeft de regering een niveau 5 uitgewerkt, ofwel: code zwart. “Dat is een horrorscenario waarbij we allemaal terug in onze schelp moeten kruipen”, zegt een bron aan Het Nieuwsblad. “Bij zo’n code zwart zitten we in exact dezelfde situatie als in maart. Hopelijk hoeven we dat nooit meer mee te maken”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws