Dinsdag 20 Oktober 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Er zijn rampen in de maak in Belgische ziekenhuizen: "Ik vrees hier nu ook voor Italiaanse toestanden met overvolle ziekenhuisgangen"

Er zijn rampen in de maak in Belgische ziekenhuizen:

In de meeste ziekenhuizen in ons land is de toestand zeer zorgwekkend, maar in Luik is het ronduit dramatisch. Daar kan men de toestroom van Covid-19-patiënten nog amper aan. Philippe Devos, hoofd van de afdeling intensieve zorg van het CHC-ziekenhuis in Luik, vreest voor een ramp.

"In Luik zitten we nu al boven het niveau van de eerste golf. Maar in tegenstelling tot toen blijven er nu ook slachtoffers van werk- en verkeersongevallen binnenkomen. Tijdens de lockdown was dat aantal fors gedaald. Tweede golven van epidemieën zijn trouwens meestal zwaarder dan de eerste, dat heeft de geschiedenis ons geleerd", benadrukt Devos in een interview met Het Laatste Nieuws.

"Ik ben echt bang dat we in ons land taferelen gaan zien zoals die in Lombardije tijdens de eerste golf: overvolle ziekenhuisgangen, mensen die niet verpleegd worden zoals het zou moeten - de waanzin gewoon. Ik hoop dat we het kunnen vermijden, maar ik durf het niet meer uit te sluiten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Luik  I  Philippe Devos  I  coronavirus