Vrijdag 23 Oktober 2020 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Steven Van Gucht: “Dit zal jammer genoeg weer leiden tot een verdere stijging”

Steven Van Gucht: “Dit zal jammer genoeg weer leiden tot een verdere stijging”

Volgens Steven Van Gucht zullen we deze week nog cijfers moeten optekenen van 20.000 besmettingen per dag. Dat betekent dat ruim één op honderd Belgen besmettelijk is.

"De meeste besmettingen gebeuren nog steeds bij de twintig- tot dertigjarigen, maar de toename is minder groot dan de andere leeftijdsgroepen”, zegt Van Gucht op het persmoment van het Nationaal Crisiscentrum.

“De helft van de gevallen is momenteel ouder dan 37 jaar. De hoogste toename vindt bij de negentigplussers plaats, met een verdubbeling om de vijf dagen tijd tijd. Ze vertonen de tweede hoogste besmettingsgraad, na de twintigers. Dat zal zich jammer genoeg vertalen in een verdere stijging van de hospitalisaties."

Red levens

“De ziekenhuiscijfers verdubbelen om de acht dagen”, laat Van Gucht weten. “Er liggen nu 3.649 patiënten met Covid in onze Belgische ziekenhuizen. 573 onder hen liggen op intensieve zorgen, een verdubbeling om de negen dagen."

"De komende week wordt dus cruciaal. Wie thuis blijft, kan levens redden: het was al een slogan tijdens de Spaanse griep. Ik zou deze willen verbreden: wie zich aan de zes gouden regels houdt, kan levens redden", besluit de viroloog.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona