Marc Van Ranst: "Het zal gebeuren, je kan niet anders meer" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst: "Het zal gebeuren, je kan niet anders meer"

Marc Van Ranst: "Het zal gebeuren, je kan niet anders meer"

Viroloog Marc Van Ranst blijft pleiten voor een soort van lockdown. Ook in Vlaanderen moeten volgens hem de maatregelen strenger. Dat zegt zowat via alle kanalen die hij kan bereiken.

“Men zal heel erg zijn best doen om het woord lockdown niet te gebruiken. Maar de maatregelen nu in Brussel worden genomen, komen toch wel heel erg in de buurt van een lockdown", zegt Van Ranst aan VRT NWS.

Vlaanderen moet volgen, zo stelt Van Ranst “De situatie in Vlaanderen is ook zeker niet schitterend en strengere maatregelen dringen zich op om de situatie onder controle te krijgen. Wanneer je Vlaanderen als land zou bekijken en het in de rangschikking zou zetten tussen andere landen, zouden we op plaats drie of vier uitkomen. Dat is dus zeker niet goed te noemen.”

Lockdown

De virologen maken geen probleem van het woord lockdown. “Dat is ondertussen een woord geworden dat de mensen begrijpen. Maar politici zijn dat woord niet erg genegen. Ik denk dat ze alles doen om een lockdown te vermijden. Helaas kom je in de realiteit op een punt dat je dwingt om in lockdown te gaan.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws