Jan Jambon is uitspraken van Marc Van Ranst beu: "Ik wil ze wel eens allemaal op een tijdlijn zetten" Politiek
Politiek

Jan Jambon is uitspraken van Marc Van Ranst beu: "Ik wil ze wel eens allemaal op een tijdlijn zetten"

Jan Jambon is uitspraken van Marc Van Ranst beu: "Ik wil ze wel eens allemaal op een tijdlijn zetten"

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft in De Zevende Dag laten weten dat er voorlopig geen bijkomende maatregelen komen in Vlaanderen. Hij volgt het dringende advies van viroloog Marc Van Ranst voorlopig niet.

"We moeten de cijfers in het oog houden", benadrukt Jambon. "Vergeet ook niet dat we in Vlaanderen Antwerpen al eens gehad hebben begin augustus. De gouverneur heeft toen beslissingen genomen. Wij vorige week vrijdag met het Overlegcomité maatregelen genomen. Die zijn vorige maandag ingegaan. We hebben vrijdag nog eens bijkomende maatregelen genomen, die zaterdag zijn ingegaan. Het effect van maatregelen zien was pas na tien tot veertien dagen."

Marc Van Ranst vindt echter dat we wel al moeten ingrijpen in Vlaanderen. "De uitspraken van meneer Van Ranst wil ik wel eens op een tijdlijn zetten, hoor", reageert Jambon. "Op basis van de adviezen die wij krijgen van de specialisten zijn wij vaak nog wat strenger. Vandaag bijkomende maatregleen nemen lost het niet op."

"Hoofd koel houden"

"In Brussel en Wallonië neemt men terecht extra maatregelen. Het kan zijn dat we over enkele dagen bijkomende maatregelen moeten nemen. Dan zal ik niet aarzelen als dat nodig is. Wij moeten als politici ons hoofd echter nu koel houden. Ik heb de cijfers van de geestelijke gezondheidszorg tijdens de lockdown in maart fors zien stijgen. Mensen kwijnen weg in woonzorgcentra. De economie is ook een factor. We moeten die zaken proberen te verzoenen", meent Jambon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws