Bart De Wever reageert verontwaardigd: “Dit heeft me veel pijn gedaan” Politiek
Politiek

Bart De Wever reageert verontwaardigd: “Dit heeft me veel pijn gedaan”

Bart De Wever reageert verontwaardigd: “Dit heeft me veel pijn gedaan”

Bart De Wever kreeg afgelopen weekend heel wat kritiek over zich heen omdat hij de Antwerpse koopzondag gewoon liet doorgaan, niettegenstaande de lockdown die een dag later van kracht zou gaan. Ook gouverneur Cathy Berckx liet blijken dat ze hier niet mee was opgezet. “Cynisch en onbegrijpelijk”, noemde ze de beslissing.

Deze woorden kwamen dan weer hard aan bij Bart De Wever. "We hebben een heel goeie relatie, maar dit begrijp ik niet. Hier gaan we toch eens over moeten praten, want dit is heel pijnlijk", zei de burgemeester van Antwerpen in ‘De ochtend’ op Radio 1.

"Ik dacht dat we een akkoord hadden aan de telefoon. Zaterdagavond was het niet meer mogelijk om een besluit uit te vaardigen. Zij zag dat niet zitten en ik ook niet, want we hadden nog geen lijst met winkels die open mochten blijven. Om dan zondag zoiets te zeggen. Het heeft me veel pijn gedaan."

Rampzalig

De beelden van de grote menigte in de Nieuwstraat in Brussel zaterdag, zorgde ook bij De Wever voor twijfels. "Ik dacht dat er vanuit het crisiscentrum nog iets zou komen”, zegt hij. “Ik heb dan met de gouverneur gebeld en zij zei dat er wellicht niks kwam. Dan heb ik maar beslist om het te laten doorgaan."

"De koopzondag toch afgelasten, was aan symboolpolitiek doen", vindt De Wever. "Als ze niet bij ons kunnen winkelen, gaan ze naar Nederland of naar een andere stad. We moeten toch vermijden dat mensen zich gaan verplaatsen? Maar in de perceptie is die beslissing rampzalig, dat weet ik ook wel."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws