‘Vincent Kompany neemt schokkend besluit bij Anderlecht’ Sport
Sport

‘Vincent Kompany neemt schokkend besluit bij Anderlecht’

‘Vincent Kompany neemt schokkend besluit bij Anderlecht’

De coach Vincent Kompany is in volle ontwikkeling. Het lijkt wel of de gewezen Rode Duivel iedere week bijleert en dat ook wil laten zien aan de hand van zijn tactische benadering van een wedstrijd.

Zo was het best opvallend hoe Antwerp afgelopen zondag werd aangepakt door Anderlecht. Paars-wit liet de bal aan The Great Old en loerde op de counter. Mét succes: RSCA won met 1-0, het plannetje van Kompany was geslaagd. Anderlecht had niet eens 30% balbezit, ligt Kompany daar dan niet wakker van? Volgens Het Laatste Nieuws niét.

Kompany leert en evolueert

"Iedereen herinnert zich wel het oeverloos rondtikken uit de beginperiode. De jonge coach leert en evolueert echter snel. De idealist is pragmatischer geworden - kameleon Kompany. Wínnen telt. Het liefst vanuit de eigen filosofie. Maar het kan ook anders. Kompany houdt van tactische uitdagingen", weet de krant.

Het lijkt er dus op dat Kompany een schokkend besluit heeft genomen bij Anderlecht. Hij heeft zijn aanpak volledig aangepast en is niet langer een blinde romanticus. Als het nodig is, zal Kompany de bal gewoon aan de tegenstander laten. Het resultaat staat nu voorop.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws