Premier Alexander De Croo heeft nieuws over coronamaatregelen: "Dit wordt moeilijk om uit te leggen aan de bevolking" Politiek
Politiek

Premier Alexander De Croo heeft nieuws over coronamaatregelen: "Dit wordt moeilijk om uit te leggen aan de bevolking"

Premier Alexander De Croo heeft nieuws over coronamaatregelen: "Dit wordt moeilijk om uit te leggen aan de bevolking"

We gaan nog heel lang met verstrengde maatregelen moeten leven in ons land vanwege het coronavirus. Dat liet premier Alexander De Croo weten tijdens een bezoek aan het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst.

"Zelfs als we de effecten van de huidige maatregelen gaan zien, moeten we heel duidelijk maken dat het een inspanning van lange adem gaat zijn," waarschuwde De Croo. "Op een bepaald moment zullen de cijfers dalen, maar ze gaan zeer lang moeten dalen. De grootste opdracht is dat mensen zich voor een lange periode aan de maatregelen moeten houden, zodat de situatie in de ziekenhuizen zich normaliseert. Dat zal maanden duren. We gaan ons maanden aan een stuk aan de maatregelen moeten houden."

“De druk op ziekenhuizen is heel hoog, dat mag niet vergeten worden. Het personeel werkt zich al maanden in het zweet, zelfs de helft van het aantal mensen dat nu op intensieve ligt is niet werkbaar. Dat gaat moeilijk worden om uit te leggen aan de bevolking, maar we hebben geen andere keuze”, stelde De Croo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws