Geen enkel uitzicht op een weersverbetering Royalty
Royalty

Geen enkel uitzicht op een weersverbetering

Geen enkel uitzicht op een weersverbetering

Er is geen enkel uitzicht op weersverbetering op komst. Het blijft wisselvallig en de temperaturen zijn niet bepaald hoog. We krijgen dan ook echte voorjaarsbuien vanaf begin volgende week, zo meldt het KMI.

Vanmorgen verlaat een regenzone ons land via het zuidoosten. Daarachter wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af met nog een paar lokale buien, maar in de loop van de dag is het overwegend droog over het westen en daarna ook in het centrum. Op het einde van de namiddag wordt het zwaarbewolkt vanaf de kust. We krijgen maxima van 4 graden in de Hoge Venen tot 10 graden over het westen. Er waait een matige westenwind die krimpt naar het zuidwestenwind. Aan zee wordt hij opnieuw vrij krachtig op het einde van de namiddag met windstoten tot 40 of 50 km/u.

Vanavond en vannacht is het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden met regen. De minima worden in het eerste deel van de nacht bereikt en liggen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 7 graden in Vlaanderen. De wind krimpt naar het zuidwesten en wordt matig tot vrij krachtig met rukwinden tussen 50 en 60 km/h.

Wisselvallig weekend

Zaterdagochtend valt er nog regen in de oostelijke helft van het land terwijl het in het westen van het land al droog is met opklaringen. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen droog alvorens een nieuwe storing het westen van het land bereikt. De maxima liggen tussen 6 graden op de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen. De wind is matig tot vrij krachtig uit zuidwest tot west en zwakt af in de namiddag.

Zondag bepaalt onstabiele maritieme lucht ons weer. Het is wisselend bewolkt met enkele buien. De zuidwesten- tot westenwind waait met rukwinden tot 70 km/h. De maxima schommelen rond 11 graden in het centrum van het land.

Voorjaarsbuien

Maandag stroomt koudere polaire lucht over onze streken. Het is wisselvallig met voorjaarsbuien. In de Ardennen kunnen de buien winters worden. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 2 en 8 graden. De wind waait stevig uit het noordwesten.

Dinsdag trekt een nieuwe regenzone van west naar oost over ons land. Het blijft vrij koud met kans op sneeuw op de Hoge Venen. De wind neemt toe en de temperaturen halen 8 graden in het westen van het land.

Woensdag, aan de achterzijde van een storing, is het erg onstabiel met voorjaarsbuien. Maxima rond 8 graden in het centrum van het land met nog steeds vrij veel wind.

Donderdag blijft het onstabiel of gestoord. De wind blijft goed voelbaar maar het zou wat zachter moeten worden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws