Minister Vandenbroucke drukt hoop op snelle heropening van horeca de kop in: "Ze hebben het mis" Politiek
Politiek

Minister Vandenbroucke drukt hoop op snelle heropening van horeca de kop in: "Ze hebben het mis"

Minister Vandenbroucke drukt hoop op snelle heropening van horeca de kop in: "Ze hebben het mis"

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke benadrukt dat de maatregelen nog een hele tijd zullen moeten worden volgehouden. De coronacijfers die we nu halen zijn volgens Vandenbroucke onvoldoende.

"De positieve impact van de maatregelen is verre van voldoende. We zullen onze inspanningen moeten voortzetten, ook al zijn ze pijnlijk", laat Vandenbroucke optekenen bij RTL. Dat betekent dus dat we nog weken en mogelijk maanden met deze verstrengde maatregelen verder zullen moeten leven.

Horeca

Een snelle heropening van de horeca zit er helemaal niet aan te komen. Daar werd al voor gepleit. "Zij hebben het mis", aldus Vandenbroucke. "Het zal waarschijnlijk erg moeilijk zijn om de maatregelen snel te versoepelen." Er is wel een vaccin op komst. "We moeten euforie vermijden, maar dit is goed nieuws", weet Vandenbroucke. "Het is nu aan ons om die vaccinatie goed te organiseren, want het gaat logistiek om een zeer ingewikkelde operatie."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws