Premier De Croo schetst somber beeld: "Het gaat nog lang duren" Politiek
Politiek

Premier De Croo schetst somber beeld: "Het gaat nog lang duren"

Premier De Croo schetst somber beeld: "Het gaat nog lang duren"

De vaccins tegen Covid-19 zijn in aantocht. Toch tempert premier Alexander De Croo de euforie en de verwachtingen. Het zal nog lang duren vooraleer we weer naar het normale leven gaan, waarschuwt hij.

"Als de eerste dosissen van een coronavaccin eind december in ons land geraken, dan betekent dat niet dat we binnen de maand de eerste mensen kunnen vaccineren", zei De Croo in De Zevende Dag. "De grote bulk zal voor het tweede en derde kwartaal van 2021 zijn. Dat betekent dat we nog een relatief lange periode redelijk voorzichtig zullen moeten zijn. We moeten er ons bewust van zijn dat we niet snel terug naar het normale leven kunnen."

Volgorde

De Croo weet al welke mensen eerst aan de beurt zullen komen bij het vaccineren. "Eerst de mensen die in de zorgsector werken, omdat zij blootgesteld worden aan het virus, en omdat we hen nodig hebben om te zorgen anderen mensen. Daarna is het aan de 65-plussers en kwetsbare mensen", aldus De Croo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws