Code geel: KMI waarschuwt voor zeer hevige rukwinden Royalty
Royalty

Code geel: KMI waarschuwt voor zeer hevige rukwinden

Code geel: KMI waarschuwt voor zeer hevige rukwinden

Een actieve stormdepressie ontwikkelt zich boven de Atlantische Oceaan en trekt morgen over het zuiden van de Britse Eilanden richting Nederland. De wind ruimt naar zuidwest en later naar west. Hij neemt snel toe en wordt vrij krachtig tot krachtig, langs de kust zeer krachtig met storm op zee. De rukwinden lopen op naar waarden rond 100 km/u. Het KMI waarschuwt opnieuw met code geel.

Vanavond en vannacht wordt het tijdelijk droger met opklaringen. Later in de nacht valt er regen vanaf de Franse grens. Op de Ardense hoogvlakten valt er tijdelijk wat smeltende sneeuw. De temperaturen dalen naar waarden tussen 1 graad op de Ardense hoogvlakten en 6 graden in het westen van het land. De wind zwakt tijdelijk af en krimpt naar zuid tot zuidoost.

Morgen zondag begint het regenachtig. Later wordt het wisselend bewolkt met enkele buien. De temperaturen stijgen naar 6 graden op de Ardense hoogten en 11 graden in Vlaanderen. De wind ruimt naar zuidwest en later naar west. Hij neemt snel toe en wordt vrij krachtig tot krachtig, langs de kust zeer krachtig met storm op zee. De rukwinden halen waarden rond 100 km/u.

Zondagnacht blijft het winderig en wisselvallig met nog enkele buien. Op de Ardense hoogvlakten valt er wat sneeuw of smeltende sneeuw. De temperaturen dalen naar -1 graad op de Ardense hoogten, +3 of +4 graden in het centrum van het land en +6 graden aan zee. De westelijke tot noordwestelijke wind waait matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 70 km/u.

Maartse buien

Maandag wordt een wisselvallige dag met enkele maartse buien die kunnen gepaard gaan met een donderslag. In de Ardennen vallen de buien soms onder de vorm van smeltende sneeuw of sneeuw. Langs de Franse grens is het droger. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden in het westen van het land. De wind wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en zelfs krachtig aan zee uit noordwestelijke richtingen met rukwinden tot 70 km/u.

Dinsdag begint de dag droog en fris met vrij veel hoge wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking verder toe met later regen of buien. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden. De wind waait vrij krachtig tot lokaal krachtig uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Wisselvallig

Woensdag is het onstuimig met opnieuw veel wind en maartse buien. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden. Donderdag is het rustiger maar krijgen we veel wolken en nog enkele buien. De maxima schommelen tussen 4 en 10 graden, bij een matige westenwind.

Vrijdag lijkt een nieuwe neerslagzone het weer te gaan bepalen. We halen maxima van 6 tot 10 graden. De wind neemt opnieuw toe. Ook zaterdag blijft het wisselvallig met regen of buien en waarschijnlijk vrij veel wind. Maxima rond 9 of 10 graden in het centrum.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws