Code oranje: Rukwinden tot 120 km/u Royalty
Royalty

Code oranje: Rukwinden tot 120 km/u

Code oranje: Rukwinden tot 120 km/u

Het wordt opletten geblazen. Het KMI geeft code oranje aan voor de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Er kunnen lokaal windsnelheden tot 120 km/u gemeten worden.

Een actieve stormdepressie verplaatst zich naar Nederland en later naar de Baltische staten. De zuidwestenwind ruimt naar het westen en wordt deze namiddag tijdelijk krachtig tot zeer krachtig, aan zee en in het noorden van het land soms stormachtig. De rukwinden bereiken tijdelijk 100 km/u, aan de kust en in het noorden van het land 110 km/u.

Nog steeds rukwinden

Maandag wordt een wisselvallige dag met enkele maartse buien die kunnen gepaard gaan met een donderslag. In de Ardennen vallen de buien soms onder de vorm van smeltende sneeuw of sneeuw. Langs de Franse grens is het droger. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden in het westen van het land. De wind wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en zelfs krachtig aan zee uit noordwestelijke richtingen met rukwinden tot 70 km/u.

Dinsdag begint de dag droog en fris met vrij veel hoge wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking verder toe met later regen of buien. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden. De wind waait vrij krachtig tot lokaal krachtig uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Veel wind en buien

Woensdag is het onstuimig met opnieuw veel wind en maartse buien. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden. Donderdag is het rustiger maar krijgen we veel wolken en nog enkele buien. De maxima schommelen tussen 4 en 10 graden, bij een matige westenwind.

Vrijdag lijkt een nieuwe neerslagzone het weer te gaan bepalen. We halen maxima van 6 tot 10 graden. De wind neemt opnieuw toe. Ook zaterdag blijft het wisselvallig met regen of buien en waarschijnlijk vrij veel wind. Maxima rond 9 of 10 graden in het centrum.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws