Conner Rousseau heeft advies voor Peter Van de Veire en Sean Dhondt na uitlekken naaktbeelden: "Dat moeten jullie doen" Politiek
Politiek

Conner Rousseau heeft advies voor Peter Van de Veire en Sean Dhondt na uitlekken naaktbeelden: "Dat moeten jullie doen"

Conner Rousseau heeft advies voor Peter Van de Veire en Sean Dhondt na uitlekken naaktbeelden: "Dat moeten jullie doen"

Conner Rousseau geeft in Knack toe dat hij ook naaktbeelden van Sean Dhondt, Peter Van de Veire en Stan Van Samang zag passeren. Hij vindt echter dat ze te hard behandeld zijn.

"We mogen daar ook niet preuts over doen. Soms lijkt het alsof we in Vlaanderen meer sympathie hebben voor iemand die dronken achter het stuur zit, dan voor iemand die een naaktfoto stuurt. Ik ken ook een meisje dat zich daar heel erg slecht over heeft gevoeld", zo vertelt Rousseau in Knack.

"Ze had foto’s verstuurd die vervolgens waren rondgegaan, en is wekenlang niet naar school durven te gaan. Heel wat jongeren maken hetzelfde mee en krijgen daardoor donkere gedachten. Een jongen die werd gepest en vernederd vanwege een naaktfoto heeft zich vorig jaar zelfs onder een trein gegooid."

Dramatisch

"De impact van zulke foto’s doorsturen kan dus dramatisch zijn. Daarom zou het heel mooi zijn als die BV’s met hun verhaal naar scholen trekken om jongeren bewust te maken van de gevaren", klinkt het bij Rousseau.

Populair

Laatste nieuws