Vanhaezebrouck gelooft zijn ogen niet na Club-Gent: "Ik vind dat onvoorstelbaar" Sport
Sport

Vanhaezebrouck gelooft zijn ogen niet na Club-Gent: "Ik vind dat onvoorstelbaar"

Vanhaezebrouck gelooft zijn ogen niet na Club-Gent: "Ik vind dat onvoorstelbaar"

AA Gent is terug van weggeweest. De Buffalo’s wonnen zondag met 0-1 op het veld van Club Brugge. Trainer Hein Vanhaezebrouck toonde zich na het laatste fluitsignaal dan ook een tevreden man.

“Dat we wat geluk hebben gehad? Als Yaremchuk in de eerste helft die grote kans benut, staat het dan al 0-1, hé”, stak Vanhaezebrouck van wal voor de camera van Eleven Sports. “Na rust kreeg Club Brugge meer kansen, maar wij raakten ook wel de lat. Als die bal iets lager was, was het raak. Mignolet was geklopt.”

“Uiteindelijk scoren we dan bij een aanval waarbij de bal van de ene wingback naar de andere gaat. Dat is iets wat ik graag zie natuurlijk”, glunderde de coach van Gent. “Dat dat na twee weken al gebeurt, vind ik onvoorstelbaar. Verder hebben we een groot hart getoond. Soms hadden we geluk, maar we hadden met Sinan Bolat ook een hele goede doelman.”

Sterke Bolat

“Als een doelman steevast zijn hoek goed klein maakt, wordt het moeilijker voor een aanvaller. Dan noem ik dat niet zozeer geluk, maar is dat de verdienste van Bolat. Op voetballend vlak kan het nog beter, dat besef ik en dat ziet iedereen.”

“Als je op bezoek gaat bij Club Brugge, dan weet je af en toe knokken zal zijn”, ging Vanhaezebrouck verder. “Maar op dit niveau dominant komen voetballen, dat zal meer tijd vergen. Daarvoor moeten we nog heel veel stappen zetten.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws