Herman Goossens erg ongerust: "Dan moeten de scholen maanden dicht" Royalty
Royalty

Herman Goossens erg ongerust: "Dan moeten de scholen maanden dicht"

Herman Goossens erg ongerust: "Dan moeten de scholen maanden dicht"

De nieuwe variant van het coronavirus baart microbioloog Herman Goossens grote zorgen. Hij trok aan de alarmbel in De Standaard en doet dat nu ook nog eens in een interview met Het Laatste Nieuws.

De nieuwe variant zou veel besmettelijker zijn, mogelijk ook bij kinderen. “De bewijzen zijn flinterdun. We zien in het VK wel uitbraken in scholen, maar of dat een bewijs is dat de variant besmettelijker is bij kinderen kunnen we nu absoluut niet zeggen. Maar je kan het ook niet uitsluiten", zegt Goossens.

Als de nieuwe mutant van het virus effectief besmettelijker is bij kinderen, is er volgens Goossens wel een immens probleem. “Dan hebben we een gigantisch probleem. Want dan kan je het virus niet onder controle houden in de scholen en gaat het veel meer circuleren in de maatschappij. De Engelsen denken er nu over na om de scholen te sluiten. Je kan een lockdown afkondigen, mensen in hun huis opsluiten, je kan ze laten thuiswerken, je kan heel veel zaken doen maar op een bepaald ogenblik heb je geen andere mogelijkheid meer dan de scholen voor maanden dicht te houden.”

Populair

Laatste nieuws