VRT-journalist Björn Soenens over Donald Trump en Joe Biden: "Ik vrees daar echt voor" Buitenland
Buitenland

VRT-journalist Björn Soenens over Donald Trump en Joe Biden: "Ik vrees daar echt voor"

VRT-journalist Björn Soenens over Donald Trump en Joe Biden: "Ik vrees daar echt voor"

President Donald Trump riep gisteren plots op tot eenheid en verzoening na de rellen in Washington. Volgens VRT-journalist Björn Soenens wil de Amerikaanse president niet zijn leven beteren, maar is dit een strategie.

"Wellicht heeft dit te maken met advocaten en communicatieadviseurs die hem gezegd hebben dat hij anders tegen een afzettingsprocedure aankijkt", legt Soenens uit.

"Het advies is duidelijk: "Hou je kop, hou je gedeisd, ga braaf in een hoekje zitten en doe niks dat nog kan aanzetten tot geweld door uw aanhangers en stop met het betwisten van de verkiezingsuitslag"." Dat laatste deed Trump in zijn toespraak niet meer. Hij had het wel nog over "problemen met het kiessysteem".

Biden

Op 20 januari legt Joe Biden de eed af als de nieuwe president. "Het is maar de vraag wat de Trump-aanhangers gaan doen als ze beseffen dat hun president echt niet terugkeert. Ze hadden de illusie dat ze de uitslag konden omkeren. Ik vrees een beetje dat de veiligheidsmaatregelen rond Biden zullen moeten worden opgevoerd", benadrukt Soenens.

Populair

Laatste nieuws