Vandenbempt is het beu: "Dit is onvoorstelbaar en onaanvaardbaar" Sport
Sport

Vandenbempt is het beu: "Dit is onvoorstelbaar en onaanvaardbaar"

Vandenbempt is het beu: "Dit is onvoorstelbaar en onaanvaardbaar"

Peter Vandenbempt heeft zich in zijn wekelijkse terugblik op het voorbije voetbalweekend in de Jupiler Pro League kwaad gemaakt. De radiocommentator kan het niet vatten dat de videoref tijdens Genk-Lokeren een geldig doelpunt van Aly Samatta niet kon goedkeuren omdat er een technisch probleem was.

"Blijkbaar was de communicatie met het VAR-busje al vroeg in de wedstrijd uitgevallen en kon de videoref niet ingrijpen op dat belangrijke moment, toen een trap van Samatta duidelijk over de lijn was. Nu is dat uiteraard maar een voetnoot, omdat Genk uiteindelijk toch gewonnen heeft. Want stel je maar eens voor dat Genk op die manier 2 punten wordt afgepakt en 2 punten inlevert op Club Brugge", steekt Vandenbempt bij Sporza van wal.

"Ik vind - ten eerste - dat de lijnrechter altijd zelf had moeten zien dat die bal over de lijn was. Het is niet omdat er nu een rugdekking is van de VAR, dat scheidsrechters of lijnrechters niet zelf bepaalde dingen duidelijk mogen opmerken. En voorts vind ik het onvoorstelbaar, om niet te zeggen onaanvaardbaar, dat er na meer dan een half uur - dat lag er tussen het uitvallen van de VAR en dat moment met Samatta - nog altijd geen communicatie kan hersteld worden tussen dat VAR-busje en de 4e ref."

"Er bestaat nog altijd iets als een onnozele gsm"

"Ik heb begrepen dat er walkietalkies geprobeerd zijn, maar die werkten blijkbaar ook niet. In mijn naïviteit - denk ik dan maar - bestaat er toch nog altijd iets als een onnozele gsm. Die werken echt goed in de Luminus Arena. Ik ben ook altijd bereid om mijn eigen toestel ter beschikking te stellen. Dus ik neem het volgende zondag alvast mee naar Sint-Truiden", besluit Vandenbempt.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws