Steven Van Gucht benadrukt: “Dit willen we absoluut niet zien” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht benadrukt: “Dit willen we absoluut niet zien”

Steven Van Gucht benadrukt: “Dit willen we absoluut niet zien”

Steven Van Gucht is geen voorstander van het voorstel om de kinderen een extra week thuis te laten voor de krokusvakantie. Hij vreest dat kinderen uit de lagere school toch weer bij de grootouders zullen belanden. Dat is een groot risico.

“Dat is een heel complexe zaak, denk ik”, zegt Van Gucht op radiozender MNM. “Enerzijds zou je zeggen: ja, een afkoelingsweek, even die cijfers tot rust laten brengen, maar we weten wel dat de kleuters en lagereschoolkinderen vaak bij de grootouders belanden en dat is eigenlijk iets wat we niet willen zien. Je weet dat er enkele besmettingen zijn in lagere scholen, je gaat dat dan plots stopzetten.”

“De kans is groot dat die kinderen bij de grootouders terechtkomen en dat is een veel groter risico”, vervolgt de viroloog van Sciensano. “Voor de kinderen is het meestal niet zo erg, maar komt het bij de grootouders, dan bestaat de kans dat die in het ziekenhuis belanden”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws