Zaterdag 6 Februari 2021 - 10:21   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Michael Verschueren rekent af met Marc Coucke: "Dat is toch niet de manier?"

Michael Verschueren rekent af met Marc Coucke:

De financiële toestand van Anderlecht blijft als een donkere schaduw boven de club hangen. Net als de politiek van eigenaar Marc Coucke. Dat blijkt nog eens uit een interview met Michael Verschueren.

De gewezen sportief directeur van Anderlecht is tegenwoordig het gezicht van de minderheidsaandeelhouders en staat in die hoedanigheid lijnrecht tegenover Coucke. In Het Laatste Nieuws laat Verschueren dat nog eens duidelijk merken. Zeker als het over het financieel (wan)beheer van de club gaat.

"Er is in het verleden door de aandeelhouders geld gelegd bij de overname", aldus Verschueren. "Omdat drie maanden later het geld er al was doorgejaagd, is iedereen meegestapt in een kapitaalsverhoging. Vervolgens heeft Marc Coucke nóg eens geld geleend aan de club - in de realiteit is dat 'geld gegeven'. Ik geloof dat tot dusver door alle aandeelhouders voor in totaal 80 miljoen euro is gepompt."

Bestaansmodel

Vervolgens haalt hij zwaar uit: "Zomaar telkens weer geld op tafel gooien, is toch niet de manier waarop een onderneming kan bestaan? Anderlecht heeft een constructief bestaansmodel nodig, zodat Wouter Vandenhaute, Jos Donvil en Peter Verbeke op stevige fundamenten kunnen voortwerken."

Besluiten deed hij met een boodschap aan de supporters én nog maar eens een steek aan Coucke: "Ook de komende jaren zal het traject niet evident zijn, maar Anderlecht komt terug. Alleen is blind geld blijven storten op de rekening niet de oplossing. We zullen blijven constructief praten."

TAGS  I  Anderlecht  I  Michael Verschueren  I  Marc Coucke  I  sport  I  voetbal