Zaterdag 6 Februari 2021 - 12:09   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bijzonder pijnlijk: Noodlijdend Inter verkoopt Romelu Lukaku

Bijzonder pijnlijk: Noodlijdend Inter verkoopt Romelu Lukaku

Het gaat niet goed met Inter. De Italiaanse topclub staat op de rand van een faillissement en is dringend op zoek naar geld. De meest voor de hand liggende oplossing: Romelu Lukaku slijten.

De Britse zakenkrant The Financial Times pakte met verrassend nieuws uit. Niet zozeer dat Inter net als zoveel Italiaanse (top)clubs in financieel zwaar weer zit, maar wel het bedrag waar de huidige nummer twee in de Serie A naar op zoek moet. Maar liefst 200 miljoen euro. Een gat veroorzaakt door de coronacrisis, maar evenzeer door de gekke investeringen op de transfermarkt.

In een poging om de hegemonie van Juventus te doorbreken, werd bijvoorbeeld 74 miljoen euro betaald voor Lukaku, maar ook andere versterkingen werden ver boven hun marktwaarde aangekocht. En dat keert nu als een boemerang terug in het gezicht. In een poging een faillissement te vermijden zijn de Chinese eigenaars op zoek naar potentiële investeerders.

Andere piste

Alleen blijkt dat een stuk moeilijker dan gedacht. En daarom wordt volgens bronnen een andere piste bewandeld. Die van de verkoop van spelers, Romelu Lukaku op kop. Om de simpele reden dat de Rode Duivel in de vorm van zijn leven verkeert en zo het meest kan opbrengen. Inter rekent erop dat ze hun topschutter komende zomer voor meer dan 100 miljoen kunnen verkopen. 

TAGS  I  Inter  I  sport  I  voetbal