VTM-journalist Faroek Özgunes na zware klap voor Bart De Pauw: "Dit kan hij nu nog doen" Buitenland
Buitenland

VTM-journalist Faroek Özgunes na zware klap voor Bart De Pauw: "Dit kan hij nu nog doen"

VTM-journalist Faroek Özgunes na zware klap voor Bart De Pauw: "Dit kan hij nu nog doen"

De verzegelde enveloppes van de VRT, met de verklaringen van actrices Maaike Cafmeyer en Liesa Naert over Bart De Pauw mogen niet worden geopend. Dat heeft de correctionele rechtbank van Mechelen beslist.

"De verdediging wilde er echt een punt van maken wat Cafmeyer en Naert initieel verklaard hebben. Zat daar voldoende materiaal in dat het verbreken van het contract door de VRT met Bart De Pauw rechtvaardigt?", aldus journalist Faroek Özgunes tegenover HLN LIVE.

De verdediging kan nog wel beroep aantekenen tegen dit vonnis. "Dan gaat de hele zaak naar het Hof van Beroep in Antwerpen en dan zijn we weer een aantal weken of aantal maanden verder. Alles hangt er nu vanaf of de advocaten van Bart De Pauw voldoende juridische argumenten vinden om nog in beroep te gaan."

Bart De Pauw was volgens Özgunes niet aanwezig. "Bij de inleidende zitting enkele weken geleden was hij er wel nog. Dit ging maar om een tussenvonnis. Het heeft ook echt niet lang geduurd. Het was op slechts vijf minuten geklaard. De advocaten gaan nu overleggen met De Pauw wat de volgende stap zal zijn."

Populair

Laatste nieuws