Flinke tegenvaller voor slachtoffers van Bart De Pauw: “Hier is niemand mee gediend” Buitenland
Buitenland

Flinke tegenvaller voor slachtoffers van Bart De Pauw: “Hier is niemand mee gediend”

Flinke tegenvaller voor slachtoffers van Bart De Pauw: “Hier is niemand mee gediend”

De advocaten van Bart De Pauw vroegen eerder al om de beruchte ‘enveloppe’ in te kijken. Hierin zitten de geheime verklaringen van Maaike Cafmeyer en Liesa Naert, twee vrouwen die in het verleden nauw hebben samengewerkt met De Pauw, en zich burgerlijke partij hebben gesteld tegen de tv-maker. De rechtbank besliste echter dat de enveloppe gesloten blijft.

Het heeft er nu alle schijn van dat Bart De Pauw in beroep zal gaan, waardoor het proces maanden vertraging kan oplopen. "Het uithollen van het beroepsgeheim van de preventieadviseur is natuurlijk iets wat voor ons niet kan”, zei Christine Mussche, de advocate van negen vrouwen, achteraf.

“Wij hebben altijd gezegd dat waarheidsvinding voor ons belangrijk is”, klonk het. “Alle dames waren het erover eens dat er niets weg te steken is. Een beroepsprocedure zou alleen maar vertragend werken. Ik denk dat niemand, ook niet de partij-De Pauw, daarmee gediend is, maar we gaan afwachten. Als er beroep wordt aangetekend, dan zouden we daar niet zo gelukkig mee zijn, maar de rechten van verdediging zijn heilig."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws