James Cooke erg aangedaan na overlijden: "Blij dat ik toch nog iets heb kunnen betekenen" Buitenland
Buitenland

James Cooke erg aangedaan na overlijden: "Blij dat ik toch nog iets heb kunnen betekenen"

James Cooke erg aangedaan na overlijden: "Blij dat ik toch nog iets heb kunnen betekenen"

James Cooke maakte het afgelopen jaar een portret van zes levensgenieters voor zijn nieuwe programma ‘Leef!’. Zes heel verschillende mensen die allemaal zo ontzettend graag leven, maar waar een ziekte anders over besliste.

Dimitri is een van de mensen die bij James een diepe indruk heeft nagelaten. Dimitri overleed aan leukemie. James mocht aanwezig zijn op de kerkdienst. “Een nichtje van Dimitri had me zelfs gevraagd om een brief voor te lezen die hij had geschreven voor zijn familie: blijkbaar wilde hij graag dat ik dat zou doen", zegt James in Humo. “Ik vond het een moeilijke opdracht: ik wist dat het mijn verantwoordelijkheid was om die brief zo helder mogelijk te brengen, en dus niet emotioneel te worden."

"Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb”, aldus James. ”En dat ik het er relatief goed van afgebracht heb: het gaf me het gevoel dat ik, buiten het portret dat we hebben gemaakt, nog iets voor Dimitri heb kunnen betekenen”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws