Erika Vlieghe spreekt duidelijke taal: "Dit zal achteraf alleen maar miserie geven" Royalty
Royalty

Erika Vlieghe spreekt duidelijke taal: "Dit zal achteraf alleen maar miserie geven"

Erika Vlieghe spreekt duidelijke taal: "Dit zal achteraf alleen maar miserie geven"

Wanneer we exact mogen rekenen op versoepelingen, daarover kunnen we volgens Erika Vlieghe niet speculeren. De experten van de GEMS onderzoeken de mogelijkheden wel.

"Er zijn twee grote onbekenden in dit verhaal”, vertelt de infectiologe in Het Laatste Nieuws. “Ten eerste is er de evolutie van de epidemie. Het aantal besmettingen en het aantal hospitalisaties zijn nu wel voorzichtig aan het dalen, maar ze moeten nog verder naar beneden. Of dat zal gebeuren, is niet te voorspellen - dat is zoals het weer. Het enige wat we kunnen doen, is allemaal verder de maatregelen volgen."

"Ten tweede is er de evolutie van de vaccinatiecampagne. Ook die volgt een eigen ritme. We zijn namelijk sterk afhankelijk van de leveringen en van de snelheid van het vaccineren. Het is voorlopig koffiedik kijken.”

Stap voor stap

"De mogelijkheden om te versoepelen worden intensief onderzocht binnen de GEMS", zegt Vlieghe ook nog. "Die versoepelingen zullen heel voorzichtig, stap voor stap, moeten gebeuren. Maar over datums ga ik niet speculeren. Dat geeft achteraf alleen maar miserie.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws