‘Belgische topteams in alle staten na protest van Club Brugge en Bart Verhaeghe’ voetbal
voetbal

‘Belgische topteams in alle staten na protest van Club Brugge en Bart Verhaeghe’

‘Belgische topteams in alle staten na protest van Club Brugge en Bart Verhaeghe’

Er ligt een serieuze bom onder de Jupiler Pro League. Na de afgelaste wedstrijden van vorig weekend, zijn er nu ook nog coronaproblemen bij leider Club Brugge. Het is niet uitgesloten dat er straks nog meer wedstrijden uitgesteld worden. Zijn de play-offs in gevaar?

“Voorlopig niet”, is het antwoord op die vraag. Hoewel Club Brugge grote voorstander is om de play-offs te halveren of zelfs te schrappen, zijn de andere topteams uit de Belgische competitie daar niet meteen voor te vinden. Meer zelfs: dat Club Brugge protesteert tegen de play-offs en aan zo’n drastische oplossing denkt, zorgt voor flink wat wrevel.

KRC Genk en AA Gent roerden zich al. Zij zijn niet van plan om het idee van Club Brugge te steunen. Daar blijft het echter niet bij, want ook Anderlecht en Antwerp zijn absoluut niet van plan om de play-offs te laten vallen. Het ziet er dan ook naar uit dat play-off 1 gewoon zal plaatsvinden.

Overvolle agenda

Voor de kalendermaker wordt het alleszins een helse opdracht om alle uitgestelde wedstrijden in de nu al overvolle agenda van de Jupiler Pro League te proppen. Al helemaal als Club straks zeven coronagevallen in zijn kern zou tellen en uitstel kan/moet vragen.

Populair

Laatste nieuws