Er moet Emma Bale iets van het hart over Willy Sommers: "Het is niet zo eenvoudig” Buitenland
Buitenland

Er moet Emma Bale iets van het hart over Willy Sommers: "Het is niet zo eenvoudig”

Er moet Emma Bale iets van het hart over Willy Sommers: "Het is niet zo eenvoudig”

Emma Bale is veruit de jongste artiest die deelneemt aan het nieuwe seizoen van 'Liefde Voor Muziek'. Toen Willy Sommers zijn hoogdagen beleefde, was zij nog lang niet geboren. Uiteraard kende Emma de zanger wel.

“Die man is simpelweg legendarisch", zegt ze in Het Nieuwsblad. “Zo veel platen, zo veel nummers. Nu ik aan de slag ben gegaan met zijn oeuvre merkte ik dat zijn muziek niet zo eenvoudig is als je zou denken. Die oude classics zitten solide in elkaar. Veel akkoorden en arrangementen die stukken gecompliceerder zijn dan wat nu gangbaar is. Tegenwoordig heb je al met drie akkoorden een liedje. Niet bij Willy Sommers. Hij is veel meer dan een hitmachine.”

“Zijn bekendste liedjes zongen we met z'n allen bij de scouts, maar ik heb nog flink wat ontdekt. Ook dat hij vroeger een knappe gast was”, lacht Emma. "Zoals ik in de uitzending zeg: ik had best verliefd op hem kunnen worden. Het drukte me wel met mijn neus op het feit dat ik het jonkie van de bende ben.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws