Zaterdag 6 Maart 2021 - 10:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Tourist LeMC neemt zeer groot risico in ‘Liefde Voor Muziek’: “Ik weet dat het gevaarlijk is”

Tourist LeMC neemt zeer groot risico in ‘Liefde Voor Muziek’: “Ik weet dat het gevaarlijk is”

Op maandag 8 maart is het aan frontman, zanger en gitarist Bert Ostyn van Absynthe Minded om zijn songs uit te lenen in ‘Liefde voor Muziek’. Speciaal voor de gelegenheid haalden zijn collega-artiesten hun meest rock & roll-outfit boven.

Bert valt tijdens de optredens van de ene verrassing in de andere: van een filmische soundtrack door Emma Bale tot een hoopgevend dansnummer van Willy Sommers en een openingsdans door Ronny Mosuse. Tourist LeMC waagt zich met 'Envoi' deze week aan de bekendste hit van Absynthe Minded en dat is volgens hem niet zonder risico. 

“Het is altijd gevaarlijk om een hit te coveren. Je kan jezelf er gemakkelijk aan verbranden”, vertelt hij. Het nummer was initieel een hommage aan schrijver Hugo Claus en die toets heeft Tourist LeMC behouden. “Ik krijg hier echt kippenvel van. Het gedicht van Claus zit erin maar ook mijn tekst. Het is zo mooi en helder geschreven en doet mijn nummer eer aan!”, reageert Bert nadien.

Verbazing

Het repertoire van Absynthe Minded ligt voor Willy ver buiten zijn comfortzone: “Ik ben te rade gegaan bij vrienden en ze zeiden me dat ik 'Beam' moest kiezen. Als jullie dit nummer spelen op een festival, gaat heel de wei uit de bol. En uit de bol gaan is iets voor Willy hé!”, lacht hij. Willy toverde het lied om tot een positieve meezinger met de titel ‘Het lied van de vrijheid’, iets waar iedereen volgens hem naar snakt in deze coronatijden. 

En daarbij kunnen de anderen niet stil blijven zitten. Ook Cleymans & Van Geel twijfelden over hun nummerkeuze: “Het ging tussen 'Easy' en een nummer waar we al jaren zot van zijn, namelijk 'Kingpin'. Het is het tweede geworden.” De heren doopten het nummer om tot ‘Jakhals’ en het zijn vooral de hoge noten van Jonas die voor verbazing zorgen bij de andere artiesten.

TAGS  I  Tourist LeMC  I  shownieuws