Martinez weigert deze speler op te roepen voor de Rode Duivels Sport
Sport

Martinez weigert deze speler op te roepen voor de Rode Duivels

Martinez weigert deze speler op te roepen voor de Rode Duivels

Roberto Martinez maakt later deze week zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Rusland (21/3) en Cyprus (24/3). Marouane Fellaini kondigde zijn afscheid aan en zal er niet meer bij zijn. Ook een andere speler zullen we de komende weken nog niet bij de Rode Duivels zien.

Zo weigert Roberto Martinez voorlopig om Zinho Vanheusden op te roepen. De 19-jarige verdediger ontbolsterde de voorbije maanden volledig bij Standard. In normale omstandigheden zou hij mogen rekenen op een selectie voor de nationale ploeg, maar Martinez heeft een goede reden om het toptalent niet op te roepen.

Hij wil Vanheusden tot en met het EK voor beloften niet naar de A-ploeg overhevelen. Dat meldt Het Nieuwsblad. "Vanheusden is één van de sleutelspelers. Ook Roberto Martinez maakt, in zijn functie van technisch verantwoordelijke voor het Belgisch voetbal, een prioriteit van dat EK", staat er te lezen in de krant.

"Beloftecoach Johan Walem krijgt Vanheusden komende week dus wellicht gewoon mee naar de stage annex oefenduel in Denemarken. Een spijtige zaak, maar het gevolg van een uitgestippelde ­visie die consequent wordt gevolgd. Daar kan je weinig op tegen hebben."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws