Het verhaal van ‘FC De Kampioenen’ is niet uitverteld op Eén: Dit staat er nog op het programma Buitenland
Buitenland

Het verhaal van ‘FC De Kampioenen’ is niet uitverteld op Eén: Dit staat er nog op het programma

Het verhaal van ‘FC De Kampioenen’ is niet uitverteld op Eén: Dit staat er nog op het programma

De kogel is door de kerk: ’FC De Kampioenen’ houdt er definitief mee op. De kerstspecial rond Vlaanderens sympathiekste voetbalploeg brak eind vorig jaar nog een kijkcijferrecord, maar nieuwe afleveringen komen er dus niet meer.

"We zijn heel dankbaar voor wat de Kampioenen de voorbije jaren allemaal hebben gedaan voor de openbare omroep", klinkt het bij VRT-woordvoerder Hans Van Goethem op VRT NWS. "Het grote succes van de kerstspecial betekende een mooi hoogtepunt. De acteurs zijn samengekomen en hebben besloten om op dit moment geen nieuwe afleveringen meer te maken.”

“Ze zijn allen intussen ook bezig met andere projecten”, laat Van Goethem weten. “Uiteraard blijven de Kampioenen bestaan bij Eén: alle fans, zowel oude als nieuwe, zullen nog steeds van de uitzendingen kunnen genieten, van de strips, evenementen, enzovoort.”

Vaste waarde

Nadat de fans konden genieten van de kerstspecial van ‘FC De Kampioenen’, viert Eén de dertigste verjaardag van de voetbalploeg nog met een bijzondere documentaire. “Later dit jaar is er nog een documentaire rond 30 jaar Kampioenen te zien”, aldus Van Goethem. “En wie de afgelopen tijd niet naar de bioscoop kon, kan de televisiepremière van de vierde Kampioenen-film bij ons beleven. Ze blijven een vaste waarde bij ons.”

Populair

Laatste nieuws