Er wordt schande gesproken over de VRT: “En dat met ons belastinggeld, hè!” Buitenland
Buitenland

Er wordt schande gesproken over de VRT: “En dat met ons belastinggeld, hè!”

Er wordt schande gesproken over de VRT: “En dat met ons belastinggeld, hè!”

Maandagavond konden we op zender Eén kijken naar ‘Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry’. Zowat elke televisiezender ter wereld wilde graag de uitzendrechten ervan, maar bij ons ging de CBS-documentaire dus naar de VRT. Zij haalden het van DPG Media en SBS.

De documentaire zou in ruim 70 landen verkocht zijn en daarbij doen duizelingwekkende cijfers de ronde. ITV, de Britse commerciële zender, zou er zo’n 1,2 miljoen euro veil voor hebben gehad. Wat de VRT ervoor betaald heeft, is niet geweten. Op de sociale media worden zulke bedragen voor een televisieprogramma als overdreven beschouwd.

“Dit is toch te zot voor woorden”, zegt iemand. “En als de VRT ergens voor betaalt, dan betalen wij allemaal mee, of we nu willen of niet. En dat terwijl corona mensen verder in de armoede duwt. Onnozelaars.”

Schande

“Onze grootste nationale zender verglijdt zo toch echt naar een laag niveau”, vindt een ander. “Met zo’n zotte kosten… Ik vind dat een beetje marginaal, zelfs.” “De Nederlanders betalen gewoon niets”, laat iemand weten. “Tijdens het NOS-journaal zei het nieuwsanker fijntjes: 'Het hele interview is om 21u20 te volgen op de Belgische televisie'. Slim bekeken.”

“Het is een regelrechte schande, zo’n bagger kopen met ons belastinggeld, en dan het bedrag niet eens willen zeggen”, klinkt het bij een woedende Vlaming. “Het zal geen klein bedrag zijn geweest, als zelfs de commerciële zenders zijn afgehaakt.”

“Waarom moet een openbare omroep bieden op het interview van een koningshuis van een ander land?”, vraagt iemand zich nog af. “Als ze dan toch met geld willen gooien, doe onze belastingen dan naar omlaag!"

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws