Dieter Coppens doet merkwaardige bekentenis: “Raar voor iemand die vaak op tv komt, hè?” Buitenland
Buitenland

Dieter Coppens doet merkwaardige bekentenis: “Raar voor iemand die vaak op tv komt, hè?”

Dieter Coppens doet merkwaardige bekentenis: “Raar voor iemand die vaak op tv komt, hè?”

In het Eén-programma ‘De Klas’ krijgt een groep leerlingen uit het vijfde middelbaar les van zes bekende Vlamingen. Onder meer Dieter Coppens was reeds van de partij en praatte met de groep over het belang van vriendschap en sociaal contact in tijden van corona. Meedoen aan ‘De Klas’ was een grote stap voor Dieter.

“Misschien raar voor iemand die vaak op tv komt, maar ik sta niet graag voor een groep: zó klein voel ik me dan”, bekent Dieter in een gesprek met Humo. “Je kunt je dus wel voorstellen hoe zenuwachtig ik was om een groep scholieren toe te spreken die ik niet kende. Maar uiteindelijk is het goed meegevallen."

"Wat therapeutisch heeft gewerkt: ik wéét nu dat ik niet per se duizend doden hoef te sterven in zo’n situatie”, lacht Dieter. “Wel vreesde ik een beetje dat het onderwerp passé zou zijn op het moment van uitzending – de opnames dateren van eind vorig schooljaar. Maar we zitten nog steeds in hetzelfde schuitje, hè?”

Pauzestand

"Ik wilde vooral veel van hén te horen krijgen: hoe het met hen gesteld was, wat ze misten in deze coronatijd”, klinkt het nog. “Dat bleek vooral fysiek contact te zijn: al die onlinegesprekken, dat ís het toch niet.”

“Het viel me ook op hoe geduldig ze omgingen met het feit dat ze hun leven in pauzestand hebben moeten zetten”, aldus de presentator van ‘Down The Road’. “Op die leeftijd wil je uitgaan en je vrienden zien, maar dat gaat nu allemaal niet. Om nog te zwijgen van de klassieke mijlpalen die hun worden ontnomen, zoals het 100 dagenfeest en de schoolreizen naar het buitenland.”

Populair

Laatste nieuws