Bart De Wever met de grond gelijk gemaakt: “Hij zou beschaamd moeten zijn” Politiek
Politiek

Bart De Wever met de grond gelijk gemaakt: “Hij zou beschaamd moeten zijn”

Bart De Wever met de grond gelijk gemaakt: “Hij zou beschaamd moeten zijn”

Bart De Wever haalde eerder deze week snoeihard uit naar minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). De burgemeester van Antwerpen verfoeide het feit dat Van Quickenborne in een VN-conferentie drugscriminaliteit niet vermeldde als een van zijn prioriteiten.

“Als iemand deze week door de mand is gevallen, dan is het wel Bart De Wever”, slaat Van Quickenborne terug in Het Nieuwsblad. “Zijn partij heeft vier jaar Binnenlandse Zaken bezet, en wat is het resultaat?”, klinkt het.

“De federale gerechtelijke politie (FGP) in zijn stad is 25 procent onderbemand en de voertuigen zijn zo oud dat die niet eens de lage-emissiezone binnen mogen”, aldus de minister. “Hij zou beschaamd moeten zijn. En dan nu extra mensen en middelen vragen, dat is het toppunt van cynisme.”

Het beste bewijs

“Ik denk dat het bij hem vooral steekt dat we met deze regering zo fors in veiligheid en justitie investeren, ook in zijn stad”, deelt Van Quickenborne een sneer uit. “We kopen 135 nieuwe voertuigen voor de Antwerpse FGP en er komen 100 extra mensen.”

“Deze actie is bovendien toch net het beste bewijs dat de drugscriminaliteit wel een prioriteit is? Maar laten we ons niet van tegenstander vergissen, dat is de georganiseerde criminaliteit”, besluit Van Quickenborne strijdvaardig.

Populair

Laatste nieuws