Liverpool is Bayern München de baas, Messi de grote man bij Barça Sport
Sport

Liverpool is Bayern München de baas, Messi de grote man bij Barça

Liverpool is Bayern München de baas, Messi de grote man bij Barça

De twee laatste kwartfinalisten in de Champions League zijn bekend. Liverpool flitste op het veld van Bayern München naar de laatste acht in het kampioenenbal, terwijl FC Barcelona in eigen huis - met de nodige moeite weliswaar - afrekende met Olympique Lyon.

Bayern München-Liverpool 1-3

Bayern vatte de terugmatch tegen Liverpool vol vertrouwen aan, maar de Duitsers slaagden er niet meteen in om hun tegenstander in de problemen te brengen. Hallverwege de eerste helft was het zelfs Liverpool dat op voorsprong klom. Na een inschattingsfout van Neuer legde Mané de bal mooi weg: 0-1. Bayern reageerde snel: tien minuten later stond het weer gelijk nadat Matip een voorzet van Gnabry in eigen doel verwerkte.

Na de rust wilde Bayern wel, maar het was nooit bij machte om over Liverpool te gaan. Op corner kopte van Dijk de 1-2 binnen en in de slotfase maakte Mané er met zijn tweede van de avond zelfs nog 1-3 van. Alle Duitse ploeg liggen nu uit de Champions League, terwijl alle Engelse nog van de partij zijn in de kwartfinales.

Barcelona-Lyon 5-1

Barcelona zat via een strafschop van Messi en een goal van Coutinho na een halfuur spelen al op rozen. Toch beet Lyon na rust nog van zich af. Via Tousart werd het 2-1 en begon Barça misschien zelfs heel even te twijfelen.

Lionel Messi - wie anders? - nam in de slotfase alle twijfels weg. Hij maakte er zelf 3-1 van en bood Piqué en daarna Dembele de vierde en vijfde Catalaanse treffer van de avond aan. 5-1 en ook Barça bij de laatste acht in het kampioenenbal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws