Adrie van der Poel maakt zich bedenkingen bij Wout van Aert: “Moet hij dit nu echt doen?” Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel maakt zich bedenkingen bij Wout van Aert: “Moet hij dit nu echt doen?”

Adrie van der Poel maakt zich bedenkingen bij Wout van Aert: “Moet hij dit nu echt doen?”

Adrie van der Poel is niet te beroerd om toe te geven dat wat Wout van Aert heeft laten zien in Tirreno-Adriatico een straffe prestatie is. Zeker na de Tour van vorig jaar, waar van Aert erg sterk was bergop, kan de papa van Mathieu van der Poel de keuze begrijpen om eens voor het klassement te gaan.

“Eerlijk: ik had ook weleens willen zien hoever Mathieu geraakt zou zijn mocht hij in die bergrit geprobeerd hebben om met de besten mee te gaan”, zegt Adrie in Het Nieuwsblad. “Dan rijdt hij volgens mij ook naar een plek tussen vijf en vijftien. Maar Mathieu koos liever voor een dag mentale rust. En dat begrijp ik nog beter.”

“Ik heb gemengde gevoelens bij van Aert”, aldus van der Poel senior. “Als je ziet hoeveel energie hem dit kost, terwijl hij zelf weet dat hij het tegen die echte punchers in de cols altijd moeilijk zal hebben: is dit wel verstandig? Moet dat? Het vraagt bovendien veel van je lichaam om voor het eindklassement te gaan. Diëten, gewicht verliezen… Dat heeft een impact op je lijf.”

Te veel?

“Nog meer bedenkingen krijg ik als ik naar zijn programma kijk”, geeft van der Poel toe. “Eerst top in de winter, dan de Tirreno-Adriatico willen winnen, vervolgens de klassiekers, de Tour, een medaille op de Spelen, om uiteindelijk nog eens top te willen zijn op het WK: van Aert kan veel aan, maar dit is wel een zeer uitgebreid programma. Wil hij niet te veel?”

Populair

Laatste nieuws