Mathieu van der Poel tempert flink de euforie: "Het is gewoon onbegonnen werk" Wielrennen
Wielrennen

Mathieu van der Poel tempert flink de euforie: "Het is gewoon onbegonnen werk"

Mathieu van der Poel tempert flink de euforie: "Het is gewoon onbegonnen werk"

Mathieu van der Poel is de topfavoriet om zaterdag Milaan-Sanremo te winnen. Vraag is of Mathieu het zal aandurven om weer een straf nummer op te voeren en al van heel ver aan te gaan.

Van der Poel zelf sluit echter zo'n verrassingsaanval uit. “Onbegonnen werk. Het is een wedstrijd met een totaal andere finale dan in de koersen die ik de voorbije weken won", benadrukt de Nederlander in Het Nieuwsblad. Volgens Van der Poel telt er maar één ding: "De benen. Vorig jaar had ik niet de benen om mee te gaan met Wout en Julian op de Poggio. Ik hoop dat ik ze dit jaar wel heb in de finale.”

Sportief manager Christoph Roodhooft: “Mathieu is op dit moment alleszins beter dan vorig jaar tijdens Milaan-Sanremo. Dat het wat kouder is, speelt in zijn voordeel. Maar je kan nog de perfecte demarrage afleveren op de Poggio en toch de koers verliezen omdat er drie achtervolgers zijn die perfect samenwerken. De factor geluk speelt zaterdag zeker een rol. Milaan-Sanremo is zo moeilijk te voorspellen. Zelfs voor Mathieu.”

Populair

Laatste nieuws