Flinke slag in het gezicht van Christoff: “Dit kwam heel hard binnen, ja” Buitenland
Buitenland

Flinke slag in het gezicht van Christoff: “Dit kwam heel hard binnen, ja”

Flinke slag in het gezicht van Christoff: “Dit kwam heel hard binnen, ja”

Het Vaticaan liet deze week verstaan dat het niet afwijkt van zijn standpunt: de Katholieke Kerk blijft homoseksualiteit als een ‘ongerijmdheid’ beschouwen. Dit bericht kwam bij heel wat mensen hard aan. Ook voor zanger Christoff, zelf diepgelovig én verloofd met zijn vriend Ritchie, was het bericht een slag in het gezicht.

"Die mededeling kwam heel hard binnen", zegt Christoff op Radio 2. "Het Vaticaan bestempelt ons als zondaars. In de Bijbel staat dat de Heer ons geschapen heeft naar zijn eigen beeld en gelijkenis. Daarin staat dus letterlijk en figuurlijk dat hij iedereen aanvaardt zoals hij is."

"En daar trek ik me enorm aan op", laat de zanger weten. "Ik vind niet dat de paus als God mag regeren. Wie is hij om ons te veroordelen als zondaars? Er is maar één God en die zal ons veroordelen als we ooit aan de hemelpoort staan.”

Volgens Christoff doet het Vaticaan weer drie of vier stappen achteruit. "Ik had eindelijk het gevoel dat we in de juiste richting aan het gaan waren met het geloof en de Kerk", klinkt het. "Want de Kerk is met uitsterven bedreigd. En nu ineens weer dit. Dit gaat weer honderdduizenden mensen verdrijven van de Kerk."

"Ik voel me niet langer welkom in de kerk"

"Ik ben heel gelovig en heel christelijk", aldus de zanger. "Ik ben ambassadeur van een gebedsgroep en wij bidden heel veel. Mensen denken dat je voor je geloof de Kerk nodig hebt, maar dat is niet waar. Je kan je ook rechtstreeks naar hierboven richten. Dat is wat ik doe. En nu zeker."

"Ik voel me echt, niet alleen door de schandalen van de Kerk, maar ook door dit voorval niet langer welkom daar", zegt een teleurgestelde Christoff. "Maar ik laat mijn geloof niet vallen. Ik ben heel trots erop. Ik doe, bij wijze van spreken, alles in functie van Onze Lieve Heer. Dus ik ga me niet laten ontdopen. Ik wil Christen zijn en ik wil kunnen blijven bidden.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws