Wout van Aert: “Dit is het grote verschil tussen Mathieu van der Poel en mezelf” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert: “Dit is het grote verschil tussen Mathieu van der Poel en mezelf”

Wout van Aert: “Dit is het grote verschil tussen Mathieu van der Poel en mezelf”

Adrie van der Poel liet zich onlangs ontvallen dat hij het vreemd vindt dat Wout van Aert zoveel hooi op zijn vork neemt dit jaar. Deze opmerking viel ook van Aert zelf ter oren. De Kempenzoon vindt het een vreemde stelling van de papa van Mathieu van der Poel.

"Het komt uit een rare hoek, want Mathieu doet bijna hetzelfde”, zegt Wout van Aert in Het Laatste Nieuws. “Ik ga er me alleszins niets van aantrekken. We doen allebei heel veel. Het is zaak om waakzaam te zijn dat het niet té veel wordt, en om een goede planning te maken. Maar ik heb zeker de juiste mensen rondom mij.”

Van Aert en van der Poel worden vaak in één adem genoemd. Toch is er volgens van Aert een groot verschil tussen hem en zijn eeuwige concurrent. ”Hij is een explosiever type, heeft meer die demarrage in de benen”, merkt van Aert op. “Ik ben meer iemand van de lange adem.”

"Intrinsieke versnelling is een werkpunt"

“Ik kan mijn inspanningen langer volhouden. Ik train er dan ook meer op, zoals voor de slotklim in Tirreno”, laat van Aert nog weten. “Dat ik snel recupereer? Dat hebben we allebei, dat is nu eenmaal het gevolg van goed in vorm te zijn.” Hij ziet ook dat zijn versnelling intrinsiek net iets minder is dan die van van der Poel. “Dat is een werkpunt”, beseft hij. “Daar wil ik in de toekomst nog beter in worden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws