Goedele Liekens, die tegen kanker vecht, in tranen: “Het lukt me gewoon niet” Buitenland
Buitenland

Goedele Liekens, die tegen kanker vecht, in tranen: “Het lukt me gewoon niet”

Goedele Liekens, die tegen kanker vecht, in tranen: “Het lukt me gewoon niet”

Goedele Liekens kreeg vorig jaar van de dokters te horen dat ze huidkanker heeft. Hoewel de behandeling aan lijkt te slaan, is het mentale aspect niet te onderschatten. Ook haar energiepeil ligt bijna onder nul. Daarom neemt ze nu dagelijks ‘gasflesjes’.

“Ik wou dat ik weer gewoon mama kon zijn en dat mijn prachtmeisjes het stukje 'zorgen voor' helemaal konden loslaten”, zegt een eerlijke Goedele in haar column voor Het Laatste Nieuws. “Ik wou dat ik met mijn gekende felheid op een debat over te lichte straffen voor verkrachters kon reageren. Ik wou dat ik niet huilerig op de zetel lag te snotteren.”

“Ik wou dat ik wat meer leuke dingen kon doen”, vervolgt Goedele. “Dat ik me happyer voelde en minder opgejaagd. Maar geldt dat niet voor velen onder ons? We leven allemaal al een jaar onder een steen. Niet alles om me heen is vrolijk doorgegaan."

"Ik moet 'just niks'"

"Bij de vorige column had ik de kracht en energie om bewust naar positiviteit op zoek te gaan", klinkt het. "'Count your blessings.' Trappen lopen. Deze week lukt me dat niet. En dat is oké. Want ik moét 'just niks’!

“Wandelen met Maurice (haar hond, nvdr.) kost één gasflesje, maar levert me er ook één op”, aldus Goedele. “De ideale bezigheid dus voor deze week. Volgende week volgt een - ongetwijfeld - laatste operatietje en een cruciale echo. Ik zit dan ook al een stuk verder met mijn pilletjes extra kracht. Benieuwd wat dat wordt", besluit ze.

Populair

Laatste nieuws