Scholen verplichten leerlingen deel te nemen aan klimaatmars Royalty
Royalty

Scholen verplichten leerlingen deel te nemen aan klimaatmars

Scholen verplichten leerlingen deel te nemen aan klimaatmars

Enkele scholen in Vlaanderen gaan hun leerlingen verplichten om deel te nemen aan de klimaatmars op vrijdag. Ze krijgen de steun van Vlaamse onderwijskoepel GO! en ook minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zegt dat een verplichte deelname is toegestaan.

Deze vrijdag gaan jongeren wereldwijd betogen voor het klimaat. Er zouden 1.325 betogingen op de agenda staan in 98 landen. Ook in ons land vinden in verschillende steden acties plaats.

Een deel van de leerlingen zullen echter niet spijbelen om aanwezig te zijn op de klimaatmars. Hun school gaat het namelijk verplichten, als een soort buitenschoolse activiteit.

Volgens minister Hilde Crevits is dat toegestaan. “Deelname aan de manifestatie is een extra-muros-activiteit, gekoppeld aan het pedagogisch project, de onderwijsdoelen en het leerprogramma”, verduidelijkte ze in een schriftelijke boodschap aan de Vlaamse scholen volgens Het Nieuwsblad.

Spijbelaars

De Sint-Maartenschool en het Koninklijk Atheneum in Beveren organiseren zelf de klimaatmars. Leerlingen die niet deelnemen, zijn onwettig afwezig en dus spijbelaars. Dat is dus de omgekeerde wereld van het verhaal van de afgelopen maanden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws