Erika Vlieghe: "Ik ben echt teleurgesteld, ik steek dat niet weg" Royalty
Royalty

Erika Vlieghe: "Ik ben echt teleurgesteld, ik steek dat niet weg"

Erika Vlieghe: "Ik ben echt teleurgesteld, ik steek dat niet weg"

Ook infectiologe Erika Vlieghe is niet te spreken over het voorbije Overlegcomité. Ze had namelijk strengere maatregelen verwacht en die kwamen er amper. Vlieghe maakt zich dan ook zorgen.

"Ik ga niet verhullen dat ik teleurgesteld was, én ongerust", aldus Vlieghe in De Zevende Dag. "Dit is een typisch moment, als adviesgroep geef je advies. Advies is advies, politieke beslissingen zijn politieke beslissingen. Er ging vrijdag iets te veel louter aandacht naar het onderwijs, negatieve aandacht", zegt Vlieghe. "Ik vrees dat het makkelijk is om op te slaan. Maar we moeten kijken waar het virus zit: overal."

Volgens Vlieghe moeten er duidelijke stappen gezet worden. Het moet daarbij niet alleen over de scholen gaan. "Veiligheid op de werkvloer bijvoorbeeld", zegt ze. "Er was ontzettende aandacht voor de scholen, en terecht, maar voor die andere dingen, familie, privéleven, contactberoepen, werkvloer, daar was nauwelijks aandacht voor."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws