Vincent Van Quickenborne komt met verontrustend nieuws: "Ze wilden een aanslag plegen" Politiek
Politiek

Vincent Van Quickenborne komt met verontrustend nieuws: "Ze wilden een aanslag plegen"

Vincent Van Quickenborne komt met verontrustend nieuws: "Ze wilden een aanslag plegen"

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft in VTM onthuld dat in januari en februari vier minderjarige jongeren zijn opgepakt die een gewelddadige actie wilden plegen in ons land. Van Quickenborne heeft het over een "onrustwekkende tendens".

“Twee van de vier opgepakte jongeren, van tussen de 16 en 18 jaar, hebben intenties kenbaar gemaakt tot gewelddadige acties, één jongere gaf toe een machete hebben aangeschaft”, legde Van Quickenborne uit. Het is voor het eerst in drie jaar dat er nog eens minderjarige jihadisten zijn opgepakt.

Volgens Van Quickenborne gaat het vaak over jongeren die online in contact komen met propaganda. “Minderjarigen zijn makkelijker vatbaar voor haatzaaierij. Door de coronacrisis brengen ze veel tijd door achter de computer en ook dat heeft effect.”

"De dreiging van terreur is veranderd", merkt Van Quickenborne op. “Vroeger waren dat uitgestuurde commando’s van IS, nu zijn dat lone actors. Dat zijn mensen die van achter hun computer radicaliseren en contact hebben met haatzaaiers en eventueel tot actie overgaan.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws